Als de muren konden praten

Hoe het ooit begon

Ottentic is een vat vol verhalen. Het pand met een rijke geschiedenis werd jarenlang uitgebaat als café. Eerst als café Den Anker, daarna als café Alloo Alloo van Oranje VZW en vervolgens Il Fiore van Anita Respeel. Hier zijn ontelbare verhalen gedeeld en vriendschappen gesmeed aan de toog. In 2016 werd Koen Jonckheere eigenaar en onderging het gebouw een grondige renovatie. Al snel werd duidelijk dat het pand meer zou worden dan een doorsnee café.

Authentiek karakter

Ottentic ademt authenticiteit, op élk vlak. Van de sfeervolle uitstraling van het café tot het rijke drankaanbod en de eenvoudige, eerlijke gerechten van huistraiteur Dozyn. Het draait om duurzaamheid, kwaliteit en eenvoud. En dat voel je meteen. Maar vooral de hartelijke amicale sfeer maakt Ottentic bijzonder. Ottentic brengt namelijk mensen samen om elkaar op een ongedwongen manier te leren kennen. Hiervoor worden talrijke activiteiten georganiseerd zoals bier- en wijnproevingen, culturele uitstappen en sportieve evenementen. 

“Vroeger bracht de cafébazin je in contact met nieuwe mensen. Je kon met gemak alleen op café gaan en een prachtige avond beleven. En zo hechte banden voor het leven smeden. Dat warme gevoel wil ik in Ottentic terugbrengen.”

Koen Jonckheere, eigenaar Ottentic

Wist je dat?

  • De authentieke houtkachel op het gelijkvloers is ontworpen en gemaakt door de familie van Koen?
  • De originele voordeur van het voormalige café nu de toegangsdeur van de toiletten is?
  • De dorpel van het raam beneden werd herwerkt tot wastafel in het toilet?
  • Het leggen van de vloer een heus puzzelwerk was, uitgevoerd volgens de regels van de kunst? Elke bezoeker raakt onder de indruk van dit meesterwerk.
  • De bierotheek en de schuifdeur naar de wasruimte op maat gemaakt werden door  ambachtelijke smid Roger Moenaert
  • De kadertjes op de muur in het café de geschiedenis van het pand weergeven? Zo zie je welke geschiedenis het pand met zich meedraagt.

Waard voor een dag

Ben je helemaal fan van het uitzonderlijke concept van Ottentic en droom je ervan om zelf achter de toog te staan? Dat kan! Ottentic stelt haar pand ook ter beschikking voor extern verhuur. Zo kan je de sympathieke sfeer ook doortrekken naar je eigen (bedrijfs-)feest. Er zijn tal van mogelijke formules. Je geniet van alle moderne voorzieningen zoals de professionele keuken, braai en bar om jouw feest te doen slagen. Kijk snel of jouw feestdatum nog vrij is en vraag vrijblijvend een offerte aan.