Leer, proef en ontdek de finesse van wijn

Ben je benieuwd om meer te weten te komen over de wondere wereld van de wijn? 
Wil je graag je wijnkennis uitbreiden en een pro worden in het wijnproeven? Dat kan!

Op massale vraag organiseren we enkele wijndegustaties op niveau. Dit wil zeggen dat we je meenemen in de rijke wijncultuur. Karl Logghe, gediplomeerd wijnsommelier en -liefhebber, deelt zijn uitgebreide kennis over druiven, wijnstreken en nog veel meer. Hij laat ons proeven van diverse wijnsoorten telkens gelinkt aan een bepaald thema. Elke degustatieavond wordt afgesloten met een (h)eerlijke maaltijd bereid door onze huiskok Laurens van ‘t Dozyn. 

De opbouw

De degustatie-avonden zijn zo opgezet dat een degelijke basiskennis vereist is. Maar niet getreurd, we organiseren als startpunt een basiscursus waar iedereen aan kan deelnemen. Daarin worden de beginselen van de wijn uit de doeken gedaan waarop verder wordt gebouwd in de volgende degustaties. 

Diverse thema’s

In de basis sessie gaan we met de groep beslissen welke wijnthema’s verder in de degustatiereeks aan bod zullen komen. Denk aan bepaalde wijnstreken, druivensoorten, foodpairing, enzovoort. We zijn al benieuwd naar jullie suggesties! 
Wie deelneemt aan de wijndegustaties, ontvangt achteraf een Ottentic-diploma. 

Wil je binnenkort ook als een echte wijnkenner alles kunnen vertellen over de afdronk, de tannine en het aroma van de wijn? Schrijf je dan snel in. Plaatsen zijn beperkt.